Online Sözlü Sınav Kuralları

 

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI

İNTERNET ÜZERİNDEN EŞZAMANLI PRATİK/SÖZLÜ SINAV KURALLARI

  1. Sınav Microsoft Teams programı üzerinden eşzamanlı olarak gerçekleştirilecektir.

  2. Katılımcı güncel Resimli Öğrenci Kimliğini sınav gününden daha önce Microsoft Teams programı üzerinden anabilim dalı başkanlığına göndermekle (tarayıcı/ fotoğraf ile net kopya) yükümlüdür. Sınav sırasında online ibraz edilmesi gereken kimlik kesinlikle önceden ibraz edilmiş olan bu kimlik olmalıdır.

  3. Katılımcı sınava kurumsal Microsoft Teams hesabı ile bağlanmak zorundadır.

  4. Sınav asgari 2 eğitici tarafından gerçekleştirilecektir.

  5. Sınavın içeriği ve kapsamı eğiticiler tarafından belirlenecektir.

  6. Katılımcı ve eğitimciler sınav sırasında kameralarını açmak ve kesintisiz açık tutmakla yükümlüdürler.

  7. Katılımcı sınava halka açık alanda giremez.

  8. Katılımcı evde bulunduğu odada tek başına olmalı ve bu kameradan anlaşılır olmalıdır.

  9. Katılımcının sınav mekanı koşullarının sağlandığı bir ortama sahip olmaması durumunda Tıp Fakültesi Dekanlığı'nda bu amaçla hazırlanmış odada sınava girebilir. Böyle bir ihtiyaç varsa hazırlığın katılımcı tarafından yapılması gerekmektedir. Gerektiğinde ve talep etmesi durumunda anabilim dalı başkanlığı katılımcıya yol gösterebilir.

  10. Katılımcı sınav sırasında herhangi bir kulaklık kullanmamalıdır.

  11. Katılımcı soruları yüksek sesle tekrar etmemelidir.

  12. Katılımcının bilgisayarı kamera, mikrofon ve hoparlör donanımlarına sahip olmalıdır. Bu donanımların çalışabilir durumda olduğu sınavdan 15 dakika önce katılımcı tarafından Microsoft Teams programı D5-KBB HASTALIKLARI 2020-21 grubu içinde test edilmelidir. Bu kontrolün yapılması katılımcının sorumluluğundadır.

  13. Katılımcı sınav sırasında kamera görüş alanının dışına çıkmamalı, kamerayı ve mikrofonu kısa süreli de olsa kapatmamalıdır.

  14. Katılımcı ve eğiticilerin kamera görüntüleri kimliklerinin doğru belirlenebilmesi açısından net ve anlaşılır olmalıdır.

  15. Katılımcının, istenen ortam koşullarının sağlandığını sınav yapıcılara göstermek için bilgisayarının kamerası ile sınav için bulunduğu odanın ve yanında bulunduracağı bir ayna ile sınavda kullanacağı bilgisayarın sınavdan önce sınav yapıcılara göstermesi gerekmektedir.

  16. Sınav sırasında yiyecek-içecek tüketilmesi, tuvalet vb. nedenlerle ara talep edilmesi, kamera görüntüsünün dışına çıkılması yasaktır.

  17. Sınav süreci eş zamanlı olarak kayıt altına alınacaktır.

  18. Sınav sonunda katılımcının performansı değerlendirilerek pratik sınav notu sınavı yapan her eğiticinin notlarının ortalaması hesaplanarak belirlenecektir.

  19. Katılımcının yukarıdaki kurallardan herhangi birinin, sınav sırasında veya sonrasında ihlal edildiğinin tespiti durumunda katılımcı başarısız sayılacaktır.

 Not: GRE online senkron sınavı kuralları referans alınarak hazırlanmıştır (https://www.ets.org/s/cv/gre/transcript/).